Till, från och hur du tar dig runt i Köpenhamn

Köpenhamn

Till Köpenhamn

Flyg
Väljer du att flyga till Köpenhamn så landar du på Köpenhamns flygplats, Kastrup. Kastrup är beläget  nära centrala Köpenhamn och in till centrum tar du dig enklast med tåg till centralstationen. Tåget går var tjugonde minut och kostar cirka 25 danska kronor.

Tåg & Bil
Tackvare Öresundsbron så är det i dag mycket enkelt att ta sig mellan Sverige och Danmark med både bil och tåg. Från Malmö går det tåg över bron ungefär en gång i halvtimmen. Biljetten köper du i
en automat innan påstigning eller på tåget, där kostar det dock extra.

Du kan också ta bilen över bron. Vill du inte åka med din egen bil utan istället hyra en bil kan du göra det direkt av oss på Flygvaruhuset. Vi har bilar i alla storlekar och prisklasser. Boka din hyrbil här >>

Ta dig runt i Köpenhamn

Köpenhamns stadskärna är inte särskilt stor. Därför går det alldeles utmärkt att promenera. På det sättet upplever du dessutom stadens vackra arkitektur och grönområden lättare.

Många köpenhamnbor tar sig fram med cykel. Det är både ett roligt och miljövänligt sätt att upptäcka staden. Som turist kan du hyra cykel hos någon av alla uthyrare. Oftast vill de ha en  deposition på mellan 250 och 600 danska kronor. Under sommarmånaderna (april till september) kan du låna en cykel genom att  stoppa i en dansk tjugokrona och ta loss en av de 2 500 Bycykler som finns på 125 stationer runt om i staden.

För dig som ska ta dig längre sträckor finns det både buss och även tunnelbana.

Klicka här för att se karta över Köpenhamns tunnelbana >>

Taxi
Att åka Taxi i Köpenhamn är tämligen prisvärt. Bolagen kör Mercedes och när lampan lyser grönt är det bara att vifta till sig bilen.

Header
Subject
Body
Footer