Resguide Danmark: Ta bron över till kontinenten

Danmark

Den schablonmässiga bilden som vi svenskar har av dansken är en glad person som inte tackar nej till en eller två pilsner mitt på dagen och är allmänt högljudd. Sakta börjar denna bild att ersättas med en mer modern, i och med att landet blir mer och mer internationellt och under de senaste åren skördat stora framgångar inom musik, mode, design och arkitektur. Men schablonbilden av dansken som ganska sorgfri är inte helt fel. I Danmark råder en betydligt mer tillbakalutad attityd än i Sverige. Vi svenskar brukar lite avundsjukt beskriva denna sida som "kontinental".

För visst är Danmark betydligt mer kontinentalt än Sverige. För oss representerar Danmark inkörsporten till resten av Europa. Tackvare Öresundsbron så har de två länderna länkats samman och även bundit oss närmre kontinenten. När du hamnat på andra sidan bron i huvudstaden Köpenhamn har du mycket att upptäcka.

Havet och det speciella ljuset i Skagen har inspirerat till kreativitet och konstnärsutövande ända sedan 1800-talet. Här föddes och skapades världsberömd kultur och målningar vi aldrig glömmer. Museet Louisiana utanför Köpenhamn är ett av världens främsta museum för modern konst. Och alla har väl någon gång läst en saga av författaren HC Andersen.

Danmark är ett resmål som passar både stor som liten. För alla som har barnasinnet kvar är resmål som Legoland på Jylland, Tivoli och Zoologisk have i Köpenhamn givna besöksmål. Och för den som söker en lite mer aktiv semester är landets utbredda och platta natur perfekt för att cykla. 
Header
Subject
Body
Footer