Nyhetsbrev

Att resa med barn


SAS
I dag är det inget ovanligt att ta med sig barnen på resan. Dessutom flyger fler och fler barn ensamma. SAS erbjuder ett antal tjänster för att underlätta för dig som ska ut och flyga och ta med dig barn på resan.

Res med spädbarn (upp till 2 år)
SAS definition av spädbarn är ett barn som är minst 7 dagar gammalt och som ännu inte fyllt två år. Spädbarnet sitter som regel i en vuxens knä och har ingen egen sittplats men det finns möjlighet att boka ett eget säte för spädbarnet till samma pris som för ett barn. Om du väljer att boka ett eget säte kan du ta med och installera en bilstol godkänd av SAS.

Flyger du med SAS till/från Nordamerika och Asien kan du boka en babykorg för spädbarn som väger upp till 10 kg. Babykorgen bokar du samtidigt som du bokar din flygbiljett.

SAS erbjuder även babymåltider. En babymåltid består av välling (soja semp), burkar med fisk eller kött och grönsaker och fruktpuré. För att boka en babymåltid till ditt spädbarn, kontakta SAS i god tid innan resan.

Spädbarn får checka in 10 kg eget bagage men inget handbagage. Vid resor till och från USA får spädbarn checka in 23 kg. Du har som resenär med spädbarn alltid rätt att ta med dig en hopfällbar barnvagn kostnadsfritt, oavsett destination. Barnvagnen checkas in som specialbagage.

Barn som reser ensamma.
Ibland kan barn behöva resa på egen hand. SAS erbjuder en tjänst som garanterar att ensamresande barn har tillsyn och har det bra under hela flygresan. Tjänsten erbjuds till barn mellan 5 och 15 år (barn 5-11 år måste använda sig av tjänsten, medan det är frivilligt för barn 12-15 år). Tänk på att boka ditt barns resa i god tid innan avresa.

På flygplatsen hjälper du själv till med formaliteterna kring avresan och stannar kvar på flygplatsen tills flygplanet lyft. Ditt barn blir sedan eskorterat av stationspersonal genom säkerhetskontroll och vidare ombord på flyget. Ombord på planet ser kabinpersonal till att ditt barn har det bra under hela flygningen och vid ankomst lämnas barnet över till mötande person.  Ett ensamresande barn lämnas aldrig utan uppsikt med denna tjänst.

Res med barn (mellan 2-15 år)
SAS definierar barn som en passagerare mellan 2 -15 år.

För att barnen ska trivas under flygningen erbjuder SAS en mängd roliga spel och leksaker som de kan roa sig med. Barn som reser till Asien och Nordamerika får en påse med leksaker och små barn får alltid en rolig present som passar deras ålder. SAS erbjuder även ett brett utbud av filmer som passar för barn samt kanaler med musik, sagor och videospel.

SAS barnrabatter
Barn under 2 år (utan eget säte): Spädbarn får 90% rabatt oavsett biljettyp
Barn får 30-50 % rabatt beroende på destination.
Barn under 12 år får endast barnrabatt om de reser tillsammans med en vuxen, dvs en person över 16 år.

Header
Subject
Body
Footer