Resa med de små


Lufthansa

Att resa med barn kan kräva lite planering. Reser du med mindre barn rekomenderar Lufthansa dig att flyga med ett nattflyg då detta gör att deras sovrytm bibehålls och de kan vila under hela flygresan. 

Det är viktigt att du meddelar Lufthansas personal eller din resebyrå om att du ska resa med barn när du bokar dina biljetter.

Att resa med bebisar
Lufthansas personal ombord gör allt för att din och din babys resa ska bli så bekäv som möjligt. På långdistans flygningarna finns det speciella baby sängar tillgängliga att låna utan extra kostnad. Dessa är till för bebisar upp till 6 månader. Du bör dock vara uppmärksam på att det endast finns ett begränsat antal säten i flyget som har baby sängar tillgängliga, därför bör du boka en i god tid. Var noga med att informera om att du reser med en bebis när du bokar din resa.

Babymat finns med på alla flyg och det finns alltid möjlighet att värma ditt barns mat och fylla på dess vattenflaska. Skötbord finns alltid ombord.

Att resa med små barn
Om ditt barn väger mer än 18 kg behöver inga särskilda säkerhetsåtgärder vidtas vid flygning, se bara till att de sitter ordentligt fastspända i sitt säte.

På Lufthansas långdistansflygningar finns en mängd underhållninig för ditt barn. Välj mellan roliga tecknade serier, videospel och filmer. Efter att barnen fått sin måltid erbjuder Lufthansa ytterligare mängder av roliga saker för barn att leka med. Ritblock och kritor, dockor, pussel, kortlekar och mycket annat skoj.

Om ditt barn ska resa ensam
Varje år reser över 65 000 barn utan någon anhörig men under Lufthansas uppsikt. Lufthansa har speciellt utbildad personal och personig service som garanterar att barnen som flyger ensamma är i goda händer både före och efter landning såväl som uppe i luften.

Barn mellan fem och 12 år får endast flyga ensamma i ett Lufthansa flygplan om de är under uppsikt av Lufthansa. Barn mellan 12 och 17 år kan också få speciell uppsyn av Lufthansas personal om så önskas av föräldrarna men det är inget krav från Lufthansas håll.

När  flygbiljetten bokas är det mycket viktigt att du som anhörig förklarar att ditt barn kommer att resa ensam. När du bokat biljetten kommer du att få en gul axelväska som ditt barn måste bära synlig under hela resan. I väskan ska alla viktiga resedokument finnas tillgängliga.

Header
Subject
Body
Footer