Nyhetsbrev

Bra att veta om att resa med barn


Czech Airlines

Att resa med de allra minsta (spädbarn från 0 – 2 år)
Ett barn som ännu inte fyllt 2 år klassas av Czech Airlines som ett Spädbarn. Dessa har i vanliga fall inte ett eget säte i planet reser utan reser i en förälders knä. Om du vill kan du dock boka ett säte till ditt spädbarn. I detta fall betalar du 10% av det vanliga biljettpriset. Du får resa med högst två spädbarn på en Czech Airline flygning.

Ett spädbarn har rätt att ta med sig ett bagage på 10 kg när de reser. Förutom det vanliga bagaget går det bra att checka in en barnstol eller en hopfällbar vagn utan extra kostnad.

Det finns även möjlighet att låna en babylift ombord. Utrymmet ombord är dock  begränsat så tänk på att boka denna i god tid.  På långdistansflygningar får du och ditt spädbarn också ett babykit som innehåller engångsnappar, våta trasor och liknande. Tänk även på att du kan boka speciell babymat.

Att resa med barn (2 – 12 år)
Från och med att ditt barn fyllt 2 år reser han eller hon på en egen biljett som är till rabatterat pris. Barn får ha med sig lika mycket bagage ombord som vuxna. Vill du boka en speciell måltid till ditt barn, tänk på att detta ska bokas samtidigt som dina flygbiljetter bokas, annars serveras barn samma måltider som vuxna passagerare.

För att hålla barnen underhållna under flygningen erbjuds ett speciellt program som heter Jetsters. Alla barn mellan 2 och 15 år kan bli medlemmar i Jetsters och allt som behöver göras är att fylla i en ansökan och få den underskriven av målsman. Jetsters är en hemlig klubb av unga resenärer som har mod nog att ta sig an det hemliga uppdraget och lösa mysterier. Ombord på flyget kommer personalen att ge barnet en Jetsters tidning och medan ni flyger ger sig ditt barn ut på ett hemligt äventyr i sagans värld.

När ett barn behöver resa ensam
Czech Airlines erbjuder kostandsfri speciell tillsyn när barn mellan 5-12 år måste flyga själva. Barn under 5 år är inte tillåtna att flyga själva med Czech Airlines. Även barn mellan 12-18 år kan få speciell tillsyn men då till en extra kostnad.

Barnet kommer ständigt att vara under professionell tillsyn. På flygplatsen innan avgång finns en ansvarig person som tar hand om och följer barnet ombord på planet. Ombord under flygningen tar en medlem ur besättningen hand om ditt barn och efter landning väntar en ansvarig som följer med och hämtar upp bagaget och lämnar sedan över  barnet till de anhöriga som väntar.

Header
Subject
Body
Footer