Vi använder cookies så du får en bättre tjänst. Om cookies.

Nyhetsbrev

Att resa med barn


Blue1

Att ta med barnen på resan kan kräva lite extra planering. Kom i tid till flygplatsen och ta med barnvagnen om sådan krävs, checka in den som extra bagage.

Spädbarn reser generellt i en vuxens knä och har ingen egen sittplats men det går att boka en egen plats till samma pris som du betalar för ett barn. Blue1 klassar ett spädbarn som en resenär som ännu inte fyllt två år. Ett barn deffinieras generellt som en person mellan 2 – 15 år. När du fyllt 16 år klassas du som vuxen av Blue1.

Barn som reser ensamma
Om ditt barn är under 5 år får detta överhuvudtaget inte resa ensamma med Blue 1.
Barn mellan 5 - 12 år som reser ensamma eller tillsammans med en person under 16 år måste alltid bokas separat. Bokningen måste även göras god tid i förväg då endast ett begränsat antal ensamma barn kan flyga på samma plan av säkerhetsskäl. Dessa bokningar kan enbart göras via Blue1 Sales Center. Den som följer barnet till flygplatsen och ombord på planet bör kunna styrka sin identitet. Han/hon ska också dröja kvar på flygplatsen tills planet avgått. En serviceavgift betalas för ensamresande barn. Beloppet varierar beroende på destination.

Biljettrabatter för barn
Blue1 och SAS erbjuder rabatter för medföljande barn när du reser från Finland till Europa och till interkontinentala destinationer. På långdistanslinjerna varierar rabatterna enligt biljettyp. Barn under 12 år kan endast få barnrabatt om de reser tillsammans med en vuxen.

Nedan hittar du rabatterna för resor från Finland till Europa samt till interkontinentala destinationer.

Resor inom Europa
• Spädbarn ( barn under 2 år) utan eget säte får 90% rabatt oavsett biljettyp.
• Barn 2-15 år: Medföljande barn får 33 % rabatt oavsett biljettyp.
 
Resor till Övriga världen
• 0-2 år: 90% rabatt
• 2-15 år: 25% rabatt

Upplev världen med Turkish Airlines
Boka nu
Header
Subject
Body
Footer