Nyhetsbrev

EuropaBudapest

Budapest är med sina turkiska bad, vackra arkitektur och anrika caféer en stad att besöka hela året. Missa inte slottet och Mattiaskyrkan på borgklippan, den stora saluhallen eller det klassiska Gellertbadet.


Aten

Aten är en charmig stad som fått ett rejält uppsving sedan OS 2004. Staden pulserar av liv dag som natt och utbudet av restauranger, caféer, barer och kultur är enormt. Här snubblar man ständigt på historiens lämningar och Akropolis är minst lika imponerande idag som det måste ha varit den dagen det byggdes. Plaka området är som en labyrint med många trånga gator och ett sprudlande butiksliv.

När man tröttnat på storstadens puls så väntar den grekiska övärlden med massor små och stora paradis.


Prag

Den Tjeckiska huvudstaden är som ett levande museum där historien blandas med nutid till ett skådespel som aldrig tar slut. Staden lockar med sina många vinstugor, restauranger och värdshus som serverar den mustiga maten och det goda ölet och vinet. Passa också på att köpa vacker och billig kristall.


Toscanas böljande kullar

Njut av Toscanas unika skönhet med böljande landskap, olivlundar, vingårdar, romanska kyrkor, slott och och små pittoreska byar. Här kan man lätt hitta sitt egna lilla smultronställe. Inbäddad bland kullarna ligger Florens, en stad med enorma kulturrikedomar och konstskatter, fantastisk shopping och det underbara Italienska köket.

Header
Subject
Body
Footer